Reilu Teko - lannoitesäkkikeräys pyörähtää käyntiin kesäkuussa!

11.5.2020

Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H ja paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät perinteisen Reilu Teko -säkkikeräyksen. Vuonna 2020 nostamme erityisesti esille nuorten kesätyöllistämisen merkitystä sekä niitä ympäristötekoja, joita maanviljelijät tekevät tuodessaan maatalousmuovia keräykseen. 

Keräys toteutetaan siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit Multian 4H-yhdistyksen keräyspisteisiin. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat paikalliset 4H-nuoret, ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä kierrätykseen. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta.

Keräykseen voi jättää Yaran 25 kg, 40 kg, 650 kg ja 700 kg lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, Lantmännen Agron, Lantmännen Feedin, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit sekä Hankkijan rehusuursäkit. Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska he eivät osallistu keräyksen kustannuksiin. 

MULTIAN YHDISTYKSEN KERÄYSPISTEIDEN SIJAINNIT JA KERÄYSAJAT:

MULTIA:  Kuljetus H & H Heinosen laani, Keskustien ja vt 18:n kulma. Ensimmäinen keräyspäivä tiistai 9.6. klo 15-18. Lisää keräyspäiviä myöhemmin kesäkuussa, ilmoitamme kun päivät tarkentuvat. 

KEURUU: Vaissin tila, Riihontie 536, Riiho. Ensimmäinen keräyspäivä tiistai 9.6. klo 15-18. Lisää keräyspäiviä myöhemmin kesäkuussa, ilmoitamme kun päivät tarkentuvat. 

PETÄJÄVESI: Siilotie 2, Petäjävesi. Keräysaika 8.-10.6.2020 klo 15-18.  HUOMIOI MUUTTUNUT KELLONAIKA! 

Tule mukaan ja tee Reilu Teko  - ympäristön, omaksi ja paikkakunnan nuorten hyväksi! 

Lisätiedot:

Multian 4H-yhdistys / Kati Hiiliaho 040 1790 231 tai  multia@4h.fi

www.4h.fi/reiluteko

Kuva: Suomen 4H-liitto / Tiina Rinne