Satosankarit

Vuoden 2021 marjanostokausi on osaltamme päättynyt. Kiitos kaikille mukana olleille!
Satosankarit on 4H-järjestön metsämarjojen ostoon ja välitykseen sekä nuorten työllistämiseen liittyvää toimintaa.

4H-yhdistykset pyörittävät Suomessa Satosankarit - nimellä yli 50 metsämarjojen osto- ja välityspistettä. Meidän pisteemme toteutetaan tänä vuonna Multialla osoitteessa Keskustie 31, 42600 Multia (Kierrätyspisteen takapihalla oleva Metsä-Multia Oy:n halli). Työllistämme marja-asemalle paikallisen nuoren,  jonka tehtävänä on huolehtia välityspisteen toiminnasta. 4H-yhdistys toimii nuoren vastuullisena työnantajana ja luonnollisesti koko toiminnan taustatahona.  Nuorelle maksetaan työstä TES:n mukainen palkka sivukuluineen ja yhdistyksen välitystoiminnasta saama palkkio käytetään kokonaisuudessaan lapsi- ja nuorisotyön järjestämiseen toiminta-alueellamme. Poimimalla metsämarjat hyötykäyttöön tuet siis lasten ja nuorten hyvinvointia!


 Marjoista maksetaan ostajafirmamme (Kiantama Oy) määrittämä päivän hinta. Maksu suoritetaan käteisellä marjojen luovutuksen yhteydessä ja se on poimijalle verotonta tuloa. 


Huomioithan poimiessasi seuraavat asiat:

  • Puolukan tulee olla puhdistamatonta, eli havunneulaset yms. eivät haittaa vaan ovat jopa eduksi. Isompia roskia, kuten paksuja tikkuja, käpyjä tai kiviä marjojen seassa ei kuitenkaan saa olla.
  • Marjan tulee olla kypsää ja tasaisen punaista.
  • Seassa ei saa olla muuta marjaa (esim. variksenmarjaa tai mustikkaa).
  • Pihlajanmarjat kerätään täysin kypsänä. Seassa ei saa olla lehtiä eikä paksuja, oksaisia tertunkantoja.
  • Poiminta-astioiksi käyvät vain elintarvikekelpoiset astiat, esim. ämpärit tai saavit. KASSEJA TAI PUSSEJA EI SAA KÄYTTÄÄ!
  • Tutustuthan myös tämän sivun vasemmasta reunasta löytyviin tiedostoihin marjojen laatuohjeista . Kiitos!

Ahkerat poimijat palkitaan paitsi kahvi- ja mehutarjoilulla, myös Satosankarit - ämpärillä! 

Pistä siis hyvä kiertämään, mene metsään ja tule sieltä marjasankojen kanssa takaisin!